Vigtigheden af kost

Kost giver overskud

Kost er et af de vigtigste emner inden for sundhed. En god sund kost giver mere overskud i hverdagen. Kosten er med til at give kroppen energi, og øger din trivsel. Kost kan også styrke dit immunforsvar, og medvirke til at forebygge nogle sygdomme. Derfor er det vigtigt man begrænser fedtet mad, samt for meget sukker og alkohol.

Det er vigtigt at kroppen får de vitaminer og proteiner den skal have. Derfor er grøntsager og lageret kød en vigtig del. Man skal også holde øje med man ikke spiser for mange kalorier, medmindre det er for at tage på i vægt.

Her er nogle gode kostråd: 

 • Spis varieret.
 • dyrk motion
 • Spis 6 stk Frugt/Grønt om dagen
 • Spis mere fisk
 • Vælg magert kød (Kylling/kalkun)
 • Vælg magre mejeriprodukter
 • Spis mindre mættet fedt
 • Spis ikke for meget salt
 • Spis mindre sukker
 • Drik vand
 • Drik ikke for meget alkohol
 •   

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *