Øm efter træning

Er du også øm efter træning, så er der her, nogle tips og vejledning til hjælp, til hvorfor du er øm efter træning, og hvad du kan gøre ved det. Her er 3 gode råd, som du kan gøre hvis du er øm efter træning.

Hvorfor får man ømme muskler?

Du får ømme muskler fordi at muskelfibrene i muskulaturen nedbrydes. Du belaster dine muskler, mere end de er vant til, derfor bliver du øm efter træning, eller oplever ekstremt ømme muskler. Så hvis du overbelaster muskler i din krop, som ikke er vant til skulle bruge så meget energi, vil du få ømhed. Du kender nok den følelse af ømhed, hvis du misser træningen et par uger, og så starter igen, så gør det ondt i musklerne. Du kan eventuelt læse mere om øm efter træning på følgende link. Træt af ømme muskler

Råd nr.1.:

Gode træningsvaner:

Træn din krop op med en god vane. Det er bedre at træne 2-3 gange i hver uge, end at træne 5 gange i en uge, og så ikke træne de efterfølgende 2 uger. Pas på du ikke overbelaster dig, mere end højst nødvendigt. Udover det så skal du have fokus på restitution efter styrketræning. Hvis du restituerer godt, kan du også mindske ømme muskler, og på den måde er du ikke så øm efter træning.

Råd nr.2:

Udstrækning:

En typisk fejl mange begår, er at glemme at strække ud. Det er en vane du skal have med dig. Det kan godt se dumt ud, men det er meget effektiv, og kan forebygge ømme muskler. Så husk at strække de kropsdele ud du træner. Så hvis du dyrker meget motion, så husk at få strækket ordentligt ud i benene. Du kan undgå skader, og hvis du gør det rigtigt, behøver du ikke at strække ud i mere en 10 minutter. Det burde du godt kunne få presset ind i programmet. Dette var råd nr.2, hvis du har oplevet at være øm efter træning

Råd nr.3:

Kost:

Sørg for at få protein efter træning. Spis en proteinbar, eller få en proteindrik efter træning. Din kost er en vigtig faktor når det gælder om restitutionstid. Du kan eventuelt læse mere om kost her. Men din kost er den vigtigste del af din træning, da kroppen tager det den skal bruge til at komme sig, igennem kosten. Efter du har trænet dine muskler, har kroppen brug for proteiner, og derfor at det vigtigt at indtage det efter styrketræning.Det var de 3 råd, som jeg har oplevet, og som virker for mig. Så er du øm efter træning, så fokuser på gode træningsvaner, udstrækning, og kost. Har du andre erfaringer, med ting man kan gøre imod ømme muskler, så er du meget velkommen til at skrive det ind i kommentarfeltet. Ellers hvis i har andre ting eller spørgsmål, så stil dem gerne, eller forslag til nye indlæg eller forbedringer, så skriv endelig.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *