3 gode råd til bedre søvn: Sov bedre.

Ifølge sundhedsstyrelsens rapport Sov bedre. Så får ældre i større grad søvnproblemer. Ældre mennesker sover mindre, de vågner oftere, og kommer ikke så meget ned i den dybe søvn.

Det kan give søvnbesvær. Så jo ældre man bliver, kan man få problemer med søvn. Derfor er der her, et par gode råd om at få en bedre søvn. Læs eventuelt også om vigtigheden om søvn på sov bedre indlæg.

Her er 3 gode råd til bedre søvn:

Råd Nr. 1.

Drik ikke koffein om aftenen.

Undgå at drikke for meget kaffe om aftenen, eller andre stærke koffeindrikke. Det kan give din krop en følelse af at den skal være vågen. Så prøv at skære ned for koffeinforbruget, hvis du har svært ved at sove. For meget koffein kan forstyrre din krop, og du føler du ikke er træt. Dette kan virke træls og man bliver irriteret over man ikke falder hurtigt i søvn.

Råd nr. 2.

Vær ikke bange for søvnløsheden.

Du kan godt have perioder hvor søvnen ikke er som den plejer. Det giver mindre overskud, og man kan hurtigt tænke på stress, og symptomer på stress. Men rolig. Du kan godt have dårlige perioder, og her redder din døgnrytme dig. Den er din bedste ven i disse perioder. Det er ikke farligt at sove dårligt i en kort periode.

Råd nr. 3.

Dyrk motion inden aftensmaden.

Prøv at træne inden det bliver aften. Så giver du kroppen tid til at blive træt. Og her kan søvn blive din ven. Både når vi snakker restituere, og restitutionstid. Hvis du får ømme muskler efter træning, er søvn og en vigtig del til at hjælpe. Hvis kroppen er træt, er det kun naturligt at den vil sove. Søvn kan også hjælpe hvis du er øm efter træning, da kroppen hviler dine ømme muskler. Du kender måske følelsen af at være frisk efter en løbetur, og derfor skal man helst ikke ligge løbeturen, lige inden du skal i seng. Du for kroppen til at tænke at nu skal den i gang, og dette kan forstyrre din søvn senere.

Hvis du stadig oplever dårlig søvn, vil jeg klart anbefale en læge. Din læge kan hjælpe dig, hvis du efter en dårlig periode uden søvn, eller hvis du oplever symptomer på stress.Hår du andre gode råd, til at få en bedre søvn? Så send dem via en kommentar. Der er mange der lider af dårlig søvn, så alt hjælp kan bruges. Mange tak.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *